چِنُ وِن

چِنُ وِن

تاریخ و فرهنگ
چِنُ وِن

چِنُ وِن

تاریخ و فرهنگ

دانلود فایل صوتی شعر آب بنه دارابی با صدای جلیل سلمان

"بنه " (Bana): نوعی پسته وحشی است که مصرف خوراکی دارد.علاقه مردم داراب برای تهیه اوبنه، وصف ناپذیر و همیشگی است و عموماً بطور دسته جمعی تهیه و تناول می شود.زمانیکه خانواده ها بطور گروهی دور هم جمع باشند و فصل" بنه" هم باشد اغلب مسن ترین های جمع دیگر درنگ نمی کنند و این غذا را تهیه و با هم می خورند.مردم داراب حتی یک ضرب المثل هم در مورد آن دارند که نشان می دهد این غذا به شدت محبوب آنان است:" اوبنه بعض گوشته".

اگر دارابی باشید حتما این غذا را فراوان خورده اید و این ضرب المثل را هم شنیده و هم بکار برده اید.

روش تهیه اوبنه دارابی:

مقداری بنه تازه و خوش رنگ بخرید، آن را تمیز و سپس خیس کنید تا دانه های پوک و بی مغز روی آب بیایند.پس از خیس خوردن، آنها را در هاون سنگی بکوبید و پس از نرم شدن آن را فراوان بمالید تا روغن آن گرفته شود.

سپس کمی آب به آن بیافزایید و با الک صاف کنید تا ته نشین شود.بعد آن را با نان ترید کنید.البته بهتر است از پنجولهای ننه یا ننه بزرگ استفاده شود تا تیلیت، اساسی مهیای خوردن شود.

با توجه به طبع مبارکتان برای طعم بهتر اوبنه می توانید مقداری آب انار یا لیمو ترش به آن اضافه و میل کنید.

گاهی مقداری رب انار اضافه می کنند، می جوشانند و به عنوان " کَلَه جوش بَنَه " استفاده می کنند.از بَنَه ی تازه و سبز که هنوز سفت نشده برای تهیه ترشی استفاده می شود.(به آن بَنه شَک و بَنَوشَک هم می گویند).

فایل صوتی شعر آب بنه دارابی را با صدای جلیل سلمان از لینکهای زیر دانلود نمایید:

 
دانلود شعر آب بنه دارابی با صدای جلیل سلمان

دانلود شعر آب بنه دارابی با صدای جلیل سلمان


نظرات 1 + ارسال نظر
منو یادت باشه.. یکشنبه 24 آبان 1394 ساعت 16:34 http://links.esprit-watch.ir

وب خوشگل و نازی داری حیفه که بازدیدش اینقدر کم باشه برای افزایش بازدید راهکارهای جدیدی دارم پس به وبلاگ من سر بزن مطمئن باش پشیمون نمی شی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد